top of page

ריבוליטה מישהו?

נירה רוסו מגיעה הפעם עם המלצה: סיור קולינרי באיטליה עם רופאת שיניים שהיא גם מדריכת מסעות ושפית

4. וזה כולל מטחנה עתיקה. בשוקי האוכל, ואני מניחה שאתם מכירים את מוסד השוק השבועי המהולל ברחבי איטליה, מתעכבים גם על כלים שכדאי לקנות, מפות, סכינים, גבינות אזוריות להביא הביתה, צלפים ענ־ קיים וריבות אתרוג מאמאלפי, כאלה של האיזור. בערב, במטבח, יוסברו הטכניקות

האופייניות למקום. 5. אגריטוריזם. הלינה היא בחוות האגריטו־ ריזם (תיירות כפרית) הנהדרות של איטליה, ומאפשרת הזדמנות להכיר צורת אירוח זו, באיטליה הכפרית: משרד התיירות האיטל־ קי, מטעמיו שלו, משקיע בפיתוח בתי החווה האלה, שהם, אכן, קסומים ומפנקים גם יחד (הלך עלי. התחלתי לכתוב בצימרית שוטפת). בכל סיור מוקדש ערב בו ברכה מבשלת את הארוחה למשתתפים. חוויה. 6. הערך הלימודי. איטליה היא ענק גסט־ רונומי, עתיר מחוזות ואקלימים. הסיור של אוקטובר האחרון נערך סביב פסטיבל הער־ מונים בצפון טוסקנה. סיור אביבי ייערך סביב פסטיבל הלימון בריביירה האיטלקית. ומ־

תוכנן סיור בעקבות פסטיבל הלחם הנפלא בפוליה. 7. בטוסקנה תבשל פאג'ולי.

איש לא יכריח אתכם לבשל. תמיד תוכלו רק לבלוס, אבל מי לא ישמח לעבוד עם הש־ עועית הרכה, הטוסקנית, או עם ה"פארו" – החיטה הקדומה, אם החיטה הידועה לנו שהגיעה לפי הסברה מישראל, בימי הכיבוש הרומי, אותה מגדלים בטוסקנה

ובסביבתה. 8. לכמה זמן? הסיורים נעים בין ארבעהלעשרהימים

9. בכמה כסף? טווח המחירים בין 1,250 לבין 1,700 יורו כולל הכל. גם הטיסות. נא בידקו באת־

רי הטיולים של ברכה: www.eatalia.co.il

(זו לא טעות!). ובפייסבוק. 10. כמה אנשים? מ-10 עד 18 איש.

משלה לשלב בין שוק־יקב־חווה־מסעדה־בי־ שול ומוזיקה.

10 היסודות לסיור האוכל

1. רקע. את אנטופולסקי הכרתי דרך האוכל: אחרי דוכן מעדנים בזכרון, פתחה את ביסטרו "ברכה בשוני" במבצר שוני, מסעדה על המים בחוף נחשולים, ומרקייה בחיפה. אנטופולסקי שהתה ארוכות באיטליה, ליד בתה מיה שהת־

גוררה שם וכיום שותפה לסיורי האוכל. 2. סיירת ניוקי. זה מתחיל בבחירת האיזור: ברכה, בוגרת קורס מדריכי־טיולים באוניברסיטה הפתוחה, מדריכה באיזורי ונטו (צפון איטליה, וונציה), וצפון־טוסקנה. ופו־

ליה, והים האדריאטי. 3. חישוב מסלול. לפני הכל מכינים את המ־ סלול: יוצאים למסע־מידענות. כמסעדנית עתירת נסיון, אנטופולסקי בודקת ובוחרת בין שלל השווקים, המסעדות ובתי החווה בהם לנים, שחייב להיות בהם מטבח מרווח, להד־ רכה ולבישול.

לטייל באיטליה עם משפחת אנטו־
פולסקי: בשלנים, מוזיקאים ורופאי
שיניים. הם עושים זאת כך: ד"ר
ברכה אנטופולסקי, רופאת שיניים, שפית ומדריכת טיולים, תדריך אתכם בסיור, בי־ שול, שופינג ואכילה איטית. עכשיו: צאו לכם בנחת לגראפיניאנה שליד לּוקה, המשיכו

למּוג'לווהקפידולאכולטוב. למה אתם בוהים בי? מה הבעייה פה? אה.

אין לכם מושג ירוק איפה תקועה מוג'לו? דבר אחד ברור שהיא אינה יושבת על מפת התיירות הישראלית. באשר לעצבים הכרו־ כים ב"לאכול טוב", הלוואי והיו לי שמפניות טורקיז כמספר הפעמים בהן פנו אלי אזרחים שלא היה להם מושג קלוש מה זה "ואלדׄו־ סָטָנה" או "ִריּבׄוִליָטה". ולמה שיהיה להם? מה, כאשר האפיפיור מבקר כאן, הוא מבדיל בין מסבחה למשאוושה? בכלל, בהשוואה לאיטלקים, אנחנו אומה פתוחה, נועזת ותאבת ריגושים גסטרונומיים. לכו תציעו לאיטלקי בוגר מרק "טום־יאם", והוא יזרוק עליכם טו־

רטה דלה נונה. דרך מוצלחת לאכול היטב

באיטליה היא להצטרף לסיור קו־ לינריבהדרכהישראליתטובה(יש הרבה כאלה, סיורי אוכל בעולם הם טרנד, ובמחוזות ה"ביוקר").

ד"ר ברכה בנדטה אנטופולסקי, שפית, רופאת־שיניים ומדרי־ כת מסעות, מוציאה זה שנתיים קבוצות קטנות לסיורי אוכל באיטליה: המטרה שלה היא לש־ בור את מאכל־החירום הישראלי בארץ המגב. הלא הוא ספגטי־ עגבניות־ריחן־שום.

סיורים טובים אינם מבטי־ חים רק אכילה נפלאה, אלא מציידים את הנוסע הפוסע אל הסיר, גם בארגז כלים לפיענוח הנאות העתיד. לשאלתכם, אין עדיין סיכוי לשלב בין טיפול שורש מדליק לסדנת ְפר ׄו ֶסק ׄו, אבל לד"ר ברכה בנדטה (שזה "מבורכת" באיטלקית) יש דרך

27.2.2017

כתבה של נירה רוסו לטעום את איטליה עם ברכה

קישור לכתבה בידיעות אחרונות:

http://m.yediot.co.il/Articles/4927399

bottom of page