גלידה איטלקית על קצה הכפית

באיטליה אוכלים גלידה, הרבה גלידה

גם בעיירות מנומנמות עם מעט תושבים ניתן בקיץ למצוא גלידריה או שתיים פתוחות

גלידריות רבות מייצרות את הגלידה בעצמן בכל יום מפירות ותוצרים מקומיים טריים

:אחת הגלידות המיוחדות  שאסור לפספס

 .ריקוטה ותאנים . מיוצר בעיקר בקיץ, כאשר התאנים בשלות-  ricotta e fichi

.השילוב של התאנים המתוקות עם ריקוטה טרייה הוא חלומי

: סוגי גלידה נוספים מומלצים שניתן למצוא כמעט בכל גלידריה מקומית באיטליה

פיסטוק - יש הטוענים שכדי לבדוק את איכות הגלידה, רצוי לטעום קודם כל את הפיסטוק  - Pistachio

 גלידת חלב. פשוט ,טעים ונפלא -  Fior di Latte

 צנובר - Pinoli

דובדבנים שחורים הנפוצים בטוסקנה - Amarena

  שוקולד מריר-Cioccolato Fondente

וכמובן כל פרי עונתי מקומי שממנו אפשר לעשות גלידה

לייצר גלידה זה לא פשוט, אך כאשר משיגים גלידה איכותית

.ניתן גם לשלבה עם רכיבים אחרים ליצירת קינוחים פשוטים להכנה, אך מרשימים וטעימים

:להלן כמה דוגמאות איטלקיות מרעננות לשימוש בגלידה

 

אפוגטו

מניחים כדור גלידת וניל בספל קטן המלא אספרסו עד שליש גובה הספל. שילוב מנצח בין חם וקר, מתוק ומר

יש הנוהגים להוסיף לקפה מעט גראפה או רום לפני הוספת הגלידה

ממתק גלידה

יוצרים כדורים, או צורה אחרת, מגלידת וניל קרה ומניחים מהר על מגש במקפיא  

ממיסים לאט שתי חבילות שוקולד מריר בסיר כפול (סיר עם מים על אש קטנה ועליו סיר עם שוקולד, כך השוקולד לא נשרף).

מורידים את השוקולד מהאש ומצננים מעט.

לוקחים כדור גלידה בעזרת מזלג וטובלים בשוקולד כך שיכוסה כולו.

מוציאים אותו מייד ומניחים על נייר אפיה במקפיא.

מעדן לימון

חותכים לימון בשלושת רבעי גובהו, ומרוקנים את תוכנו עם כפית, מבלי לפגוע בקליפה.

מערבבים גלידת וניל עם מעט גרדת לימון ומעט מיץ מהלימון שהוצאנו. את גרדת הלימון אפשר לגרד עם מכשיר מיוחד לכך או בעזרת סכין חדה. חשוב לא לגרד את החלק הלבן של הקליפה שכן הוא מר.

מכניסים את תערובת הגלידה לתוך הגביע שנוצר מקליפת הלימון.

מקררים קצת ומגישים עם עלה נענע לקישוט

כמובן שאלו רק הצעות ויש עוד שילובים רבים אפשריים.

אתם מוזמנים לנסות. רק אל תשכחו להשאיר מקום לגלידה שנאכל בטיול הקרוב...