לקראת החורף, מוזמנים להנות ממרק טוסקני עשיר ומחמם
 

מרק ריבוליטה Ribollita
.מהמרקים המפורסמים של טוסקנה, מקורו במרק שנעשה משאריות מרק ירקות 
משמעות השם:׳ רותח מחדש׳, ואכן את הריבוליטה מבשלים לאורך זמן על אש בינונית כך שירתח מחדש בכל פעם שמוסיפים את אחד הרכיבים, והוא טעים יותר לאחר ששהה במקרר והורתח שנית 
זהו מרק חורפי, עשיר ולו גרסאות רבות ומתכונים מגוונים, אך בכל ריבוליטה נמצא שעועית, לחם ישן ויבש מעט, כרוב וכמובן כרוב שחור הידוע בשם קייל 
: להלן מתכון שיחמם את לבכם ביום גשום וקריר
 : רכיבים לסיר גדול ומלא אושר
 כוס וחצי שעועית לבנה, עדיף מהזן הקטן יותר
 ענף רוזמרין
 שן שום
( שמן זית (כ 3-4 כפות
( מלח (לפי הטעם
( פלפל שחור (לפי הטעם
 שליש כרוב לבן
 כ 5 עלי מנגולד
 כרוב שחור( קייל ) שלם. אפשר להתפשר על תרד כאשר אין קייל בנמצא
כמה פרוסות לחם ישן

2  עגבניות, עדיף קלופות 
 בצל גדול
( גזר גדול (או שניים
 תפוח אדמה בינוני

 2 גבעולי סלרי

.את הריבוליטה מתחילים לילה לפני בהשריית השעועית היבשה במים 

.ניתן גם להתחיל בבוקר, אבל מינימום 8 שעות השרייה נדרשות 
.את השעועית המושרית מבשלים עם מים חדשים (שמכסים אותה עד סנטימטר מעל), שן שום, פלפל שחור וענף רוזמרין כשעה 
.רק בסוף הבישול מוסיפים מלח כדי שהשעועית לא תתקשה
.מוציאים את הרוזמרין ושומרים את השעועית עם הנוזל כדי להוסיף למרק מאוחר יותר
.מניחים סיר גדול על אש בינונית ומוסיפים כ 4-3 כפות שמן זית, בצל וגזר קצוצים לקוביות
.לאחר כ 10 דקות מוסיפים קוביות תפוח אדמה ומניחים להתבשל 5 דקות נוספות
.את הכרוב, הקייל, המנגולד והסלרי קוצצים לרצועות ומוסיפים אחד אחרי השני, תוך המתנה של כמה דקות בין רכיב לרכיב 
.מוסיפים עגבניות קלופות וקצוצות, וממתינים כ10 דקות
.מוסיפים כליטר מים (4 כוסות), מביאים לרתיחה ומבשלים כ 10 דקות נוספות
.לבסוף מוסיפים את השעועית עם מי הבישול שלה , מלח ופלפל לפי הטעם
.את התערובת כולה מבשלים עוד כעשרים דקות על אש נמוכה 
.מוסיפים את הלחם היבש ומספיגים במרק 
.ניתן להגיש את המרק מייד, אך מומלץ לקררו , להכניסו למקרר לכמה שעות ולחממו מחדש 
.בהגשה, נהוג להזליף שמן זית משובח על המרק בקערה

 

...לא לשכוח לצאת להליכה קצרה לאחר הארוחה לפני שהולכים לנמנם
: ) בתיאבון