Fiori di Zucca  -פרחי קישאים/דלעת מטוגנים 

מתכון איטלקי פשוט, אביבי ופרחוני 

את פרחי הדלעת או הקישוא ניתן לרכוש בחנויות מתמחות, אך הכי פשוט ומומלץ לגדל דלועים בגינה ולקטוף את פרחיהם. ניתן לטבול בבלילה, במקום פרחים אלו גם קישואים פרוסים דק, עלי מרווה (לחובבי המרירות) ועוד...

ישנם גרסאות רבות למתכון זה, זו החביבה עלינו.

 

רכיבים:

- כ 20 פרחי דלועים

- כוס קמח 

- ביצה

- כ 1/3 ליטר בירה בהירה

- מלח ופלפל לפי הטעם

- שמן לטיגון

 

הכנה:

יש לשטוף את הפרחים היטב ולייבשם לפני ההכנה. 

שמים בקערה בינונית כוס קמח, מוסיפים לה מעט מלח ופלפל ומערבבים. 

יוצרים גומה במרכז הקערה ולתוכה שוברים ביצה, רצוי בטמפרטורת החדר. 

מערבבים את הביצה במרכז הקערה בזהירות בלי להעיף קמח לצדדים. 

מוסיפים לאט לתערובת את הבירה תוך כדי ערבוב. 

מערבבים ומוסיפים בירה עד שמתקבל מרקם אחיד המזכיר טחינה מעט נוזלית. 

מחממים בסיר שמן עמוק. 

חותכים את הפרח בבסיס הגבעול כך שהגביע יישאר שלם ותולשים בעדינות את האבקנים שבפנים. טובלים את הפרחים בבלילה מכל הכיוונים ומעבירים לשמן החם. 

לאחר כחצי דקה הופכים את הפרח בתוך השמן ומשחימים מעט את צידו השני.

 מוציאים את הפרח לניר סופג. ניתן שוב להמליח קצת עם מלח גס.

*לחובבי האנשובי, ניתן להוסיף לתוך הפרח מעט אנשובי וגם מוצרלה צהובה.

 התוצאה- מעדן...  

 

בתאבון : )