קדירות ומרקים טעימים ומפתיעים  במחוזות איטליה השונים

אמנם איטליה ידועה כארץ הפסטה והפיצה

אך המטבח האיטלקי המסורתי  עשיר במגוון מרקים וקדירות

טעימים המושלמים לימי החורף הקרים

רבים מהמתכונים מבוססים על מצרכים בסיסיים וזמינים כמו לחם, ביצים ירקות וקטניות ומקורם בתקופות של מחסור ועוני בהם היוו המרקים אוכל בריא, משביע ומחמם את הלב

 ...ממש כמו ׳מרק כפתור׳

טוסקנה - מרק Ribollita , מרק קטניות, מרק לחם, מרק פטריות

 

לאציו- קדירת גרגירי חומוס, מרק Acquacotta (ירקות וביצה עלומה)  

מרק  Stacciatella (ציר בקר עם פרמז׳ן, לחם וביצה)

 

אומבריה - מרק חיטת אם בראשית (Farro), מרק כרובית

 

מחוזות מרכז-צפון איטליה - מרק כרוב, תפו״א ולחם בכל מיני גרסאות

 

סיציליה, פוליה - Zuppa di cozze (קדירת מולים)

 

קמפניה- מרק קישואים וגבינת פרובולונה 

 

קלבריה - קדירת כרישה ותפו״א,קרם עגבניות דלעת ופלפל צ׳ילי

 

מוליזה, אברוצו - Brodetto (מרק דגים ופירות ים)

 

לומברדיה - Ris e Lac (מרק אורז, חלב ודלעת מתקתק), Mariconda (ציר עוף/בקר עם קציצות לחם)

 

ונטו- מרק כבדי עוף, מרק שעועית ופסטה, מרק אספרגוס

 

אמיליה רומניה- מרק ערמונים ושעועית

 

טרנטינו-אלטו אדיג׳ה- קרם בצל, מרק שעורה, מרק גולש

 

 

פיימונטה - מרק דלעת ירוקה כפרי, מרק שעועית ירוקה

 

 

 

                                                       אם טעמתם הכל, תקבלו עוד ...

:    המלצות שלנו במחוזות שונים באיטליה