זביונה

קינוח איטלקי חורפי מתוק ומשכר

רכיבים:

7 ביצים

1.5 כוסות סוכר (אפשר פחות, לפי הטעם)

3/4 או 1/2 כוס יין מרסלה/פורט/מדרה או כל יין מתוק מרוכז ומתובל

1 כפית קורנפלור

1 כף שטוחה מאד של קמח

 

אופן ההכנה:

מפרידים את הביצים ומקציפים את החלמונים באופן ידני או במיקסר יד בתוך בן מארי 

(אם אין בבית בן מארי אפשר להניח סיר/קערה עמידה לחום מעל סיר עם מים על האש)

רצוי להוסיף לחלמונים כף שטוחה של קמח (לא חובה) ולהמשיך לערבב

 

מערבבים את היין המתוק עם הקורנפלור

ומוזגים לאט לאט לקציפת החלמונים, תוך כדי הקצפה, עד שנעשית בלילה סמיכה.

 

מוזגים לכוסות או קערות קטנות

מקשטים בבישקוטים/תותים/ תאנים או כל מה שבא… 

 

אפשר גם ללקק ישר מהקערה ...

 

                                                      בתאבון : )