top of page
פסטה בדלעת בסגנון מונטה ורונזה 

:(רכיבים (ל4 אנשים

(כ 400 גרם פסטה ארוכה (ספגטי או פטוצ'יני יתאימו

 קילו דלעת

 כ150 גרם בייקון פרוס

 כ100 גרם פרמזן או גבינה מיושנת אחרת

 בצל בינוני

(מעט פטרוזיליה (כחצי זר

כשתי כוסות ציר ירקות

קצת שמן זית

מלח

פלפל

 

 

.מתכון זה לפסטה מאזור ורונה במקור,איננו מוכר בארץ, טעים מאוד ולא מסובך מדי להכנה
.שם בונטו שבצפון מזרח איטליה מכינים את המנה עם ביגולי, מעין פסטה טרייה עשויה ביד, המכילה חמאה וחלב
 במתכון המקורי יש שני סוגי פנצ'טה וגבינת מונטה ורונזה מיושנת המיוצרת באיזור בתנאים מוקפדים
.לפי מסורת בת מאות שנים
.אנחנו פישטנו את המתכון והתאמנו אותו למצרכים ברי השגה בישראל
!שבישלתם, טעמתם ונהניתם מומלץ להצטרף לטיול שלנו לאזור ונטו ושם לטעום את הדבר האמיתי
 

ראשית, למי שנבהל מציר ירקות, פשוט הניחו בסיר בצל, גזר, פטרוזליה וסלרי (עלים, שורש ומה שיש) כסו במים, הרתיחו ותנו לו להתבשל כ 40 דקות. מומלץ לסנן ולהקפיא או להשתמש מיד.

ניתן כמובן להחליפו באבקות מרק למיניהם, אך אנו לא ממליצים משום טעמם החזק והמלאכותי.

את הדלעת מקלפים וחותכים לקוביות בינוניות,

קוצצים את הבצל ומזהיבים אותו מעט בשמן זית על סיר רחב.

מוסיפים את הדלעת ומטגנים על אש בינונית עד לשינוי צבעה.

מוסיפים מלח, פלפל, מעט פטרוזיליה קצוצה ומצקת של ציר ירקות.

מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים כ20 דקות (הדלעת צריכה להיות רכה אך לא מימית)

מוציאים כשליש מהתערובת ושומרים בצד להכנת הרוטב החלק.

את מה שנותר בסיר מועכים עם מזלג, התערובת לא צריכה להיות מאוד אחידה.

מגרדים לתערובת מחצית מהגבינה,

חותכים דק כ100 גרם מהבייקון ומטגנים אותו על מחבת . 

(אין צורך להוסיף שמן שכן הבייקון פולט די והותר בעת הטיגון).

את הרצועות שנותרו שלמות צורבים כ20 שניות לכל צד על מחבת חמה מאוד, ואז מניחים על ניר סופג

את הדלעת המבושלת שהוצאנו ושמרנו בצד,

טוחנים ומוסיפים מעט ציר ירקות ושמן זית עד לקבלת רוטב חלק ובוהק.

מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומוסיפים למחית הדלעת שריסקנו במזלג.

מוסיפים את הבייקון הקצוץ ומערבבים ערבוב קל.

יוצקים בתחתית צלחות ההגשה מהרוטב החלק, כך שיכסה את תחתית הצלחת.

מוסיפים את הפסטה עם הרוטב, מניחים מעל את רצועות הבייקון הצרובות ומגרדים מעל את שאריות הגבינה.

בתיאבון ובהצלחה!
bottom of page