top of page
Noodles

מה אוכלים ומתי?

לבד מהחשיבות הרבה שמייחסים האיטלקים לאופן הבישול, לתוצרים המקומיים ולטעמים הראשוניים, הם גם מקפידים על סדר ארוחות הדוק למדי

ועל יחס רציני לאופן בו אוכלים כל דבר.

Colazione

ארוחת הבוקר, Colazione, מוקדם בבוקר לפני היציאה לעבודה ולעיסוקים השונים,

לרוב תכלול Corneto (הקוראסון האיטלקי), סופגנייה או מאפה דומה וקפה,

לרוב קפוצ'ינו.

באיטליה מאמינים שכדי להתחיל יום צריך זריקהשל סוכר, שומן וקופאין.

מי שנמצא ברחוב בשעות הבוקר יכול למצוא מגוון בארים פתוחים. בבארים אלו מבחר Panini (סנדוויצ'ים)

ומאפים מתוקים, מי שלא מסתפק בארוחת הבוקר "חוטף" משהו קל בליווי קפה כמובן.

לקראת אמצע היום ניתן למצוא בכל באר את אלו שאינם עסוקים באותו הרגע, עוצרים לכוס יין או ליקר

לפעמים בלווי בוטנים או חטיף תפו"א. לרוב ארוחה קטנה זו לפני הצהריים נקראת Aperitivo, כלומר פותחת תיאבון, באזורים מסוימים היא נקראת גם Tocco.

        Pranzo            

בשעה אחת בצהרים בערך מתרוקנים רחובות איטליה.

החנויות נסגרות, הרוכלים מקפלים מרכולתם, פיאצות סואנות מלאות אדם הופכות דוממות.

כולם במסעדות או בבתים. זמן ה Pranzo, ארוחת הצהרים.

אם תפגשו מכר בין השעות אחת לשלוש כנראה תבורכו ב Buon pranzo כלומר ארוחת צהריים מהנה, זאת מכוון שאין אפשרות שתעשו דבר אחר בשעות אלו.

ארוחה זו נאכלת סביב שולחן עם מפה יחד עם משפחה או חברים. לפי המסורת, בצהרים אוכלים שלוש מנות, שותים יין ומסיימים בקינוח, ליקר, קפה או כל השלושה.

הארוחה נפתחת ב Antipasti, מנת פתיחה- נקניקים, גבינות, ירקות וכדומה,

אחרי זה מגיעה המנה הראשונה ה Primi, פסטה או ריזוטו או מרק.

המנה העיקרית מורכבת מ Secondi - בשר או דג (היום גם יש מנות צמחוניות)

ו Contorni- תוספת כמו סלט, ירקות מבושלים וכדומה.

אחרי השעה שלוש מתמלאים שוב הרחובות, נגמרה ארוחת הצהריים.

אחר הצהרים לא ניתן למצוא מסעדות פתוחות לבד ממרכזים מאוד תיירותיים בערים גדולות.

תיירים רעבים שלא מכירים את הכלל נאלצים להסתפק בכריך, גלידה או ריבוע פיצה.

בין הארוחות מקובל "לחטוף"  Merenda, חטיף, פרי או עוגה כדי להעביר את הרעב.

Cena

לקראת השעה שש יש הנוהגים לעצור ל Aperitivo או Apricena.

לפי הנוהג המקומי מקובל להזמין משקה ולקבל לצידו משהו קל לאכול.

המשקאות הפופולרים הם פרוסקו- יין מבעבע מאזור ונטו, שפריץ- קוקטיל כתום מר-מתוק,

או פשוט כוס יין. לצד המשקה מציעים בשעות אלו אוכל קל. לרוב מוצע בופה חופשי עם כריכונים קטנים,מגבינות ומאפים, אך יש בארים בהם מוצע מגוון עשיר של פסטות, מאפים, מאכלים מטוגנים וסלטים.

מטרת ארוחה זו לפתוח את התיאבון לקראת ארוחת הערב המאוחרת,

אך זו גם אפשרות טובה לאלו הרוצים לאכול קל בתקציב מוגבל.

את ארוחת הערב, ה Cena, אוכלים מאוחר.

מסעדות נפתחות לקראת שמונה בערב ומתמלאות רק לקראת תשע.

ארוחת הערב דומה לארוחת הצהרים וכוללת שלוש מנות לפחות ויין. האיטלקים מקפידים לאכול אותה סביב שולחן ולהקדיש לה זמן.

עם זאת, היום כבר לא כולם אוכלים גם צהריים וגם ערב מלאות.

רבים אוכלים רק מנה ראשונה, פסטה למשל.

ואיך קוראים למה שאוכלים אחרי ארוחת הערב? אחרי ארוחת הערב לא אוכלים.

המקפידים יוצאים ל Passeggiata, טיול קצר כדי לעכל את הארוחה הכבדה לפני השינה.

מי שנשאר רעב אחרי כל אלו יאלץ לחכות למחר, אז יתחיל סבב ארוחות מורכב ועשיר זה מההתחלה...

Cup of Tea
Coffee Maker
Bottle
Bresaola Carpaccio
Tomato
bottom of page